Europinta logo

Kuusamo

Lopotti, Kuusamo - Asunto Oy Kuusamon Lopotinkaari kartta
Klikkaa kartta suuremmaksi

Kotina Kuusamon Lopotti

Arki sujuu sulavasti Lopotissa, noin puolentoista kilometrin päässä Kuusamon keskustan palveluista. Arjen peruspalveluiden lisäksi kävelymatkan etäisyydeltä löytyy monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ja kulttuuritarjontaa.

Kuusamon rikas ja monipuolinen luonto kutsuu liikkumaan ja rauhoittumaan.

Palvelut ja kulttuuri

Reilun kilometrin säteellä sijaitsee useita ruokakauppoja ja ravintoloita sekä Kuusamon kaupunginkirjasto. Apteekki, suuremmat marketit ja liikenneasemat ovat 2 kilometrin päässä.

Kulttuuria tarjoaa lyhyen matkan päässä kulttuuri- ja kongressitalo Kuusamotalo elokuvateattereineen. Kuusamotalolla on ympäri vuoden tarjolla monipuolisia musiikki- ja teatteriesityksiä sekä kaksi taidegalleriaa vaihtuvine näyttelyineen.

Liikunta ja harrastaminen

Lopotin asukkailla monipuoliset liikunta- ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä.
Kävelymatkan päässä sijaitseva Kuusamon liikuntakeskus on monitoimihalli, josta löytyy liikunta-, uima- ja jäähallit sekä kunto- ja palloilusalit.

Liikuntakeskuksen vieressä sijaitseva Liikuntapuisto kokoaa yhteen monipuolisesti eri lajien suorituspaikkoja: skeittiparkin, Gymparkin, leikkikentän, ulkotangot, kuntoportaat, frisbeegolfradan ja lintutornin.

Kuusamon urheilukenttä tarjoaa loistavat puitteet yleisurheilulajeihinsekä jalkapalloon. Lähialueilla on myös lukuisia yhteisöjen ja yritysten ylläpitämiä ulkoliikuntapaikkoja, kuten golfkenttä, ampumarata ja suunnistusalueita.

25 kilometriä kaupungin keskustasta pohjoiseen sijaitsee Ruka hiihto- ja pyöräilykeskuksineen, ravintoloineen, ostospaikkoineen ja monipuolisine tapahtumineen. Rukan stadionalue toimii vuosittain kansainvälisten ja kansallisten kilpailujen näyttämönä.

Lue lisää kuusamo.fi

Luonto

Keskustan Kelanrannassa on Kuusamojärven melontareitin rantautumispaikka, ja ranta soveltuu myös perheiden kalastuskohteeksi.

Kuusamon luontoon pääsee tutustumaan sekä omatoimisilla että opastetuilla vaellus- ja patikkaretkillä. Pääosin Oulangan kansallispuistossa kiertelevä, noin 82 kilometrin mittainen Karhunkierros kutsuu vaeltamaan monipuolisiin maisemiin ja vaihteleviin maastoihin.
Patikoinnin ja vaelluksen lisäksi tarjolla on maastopyöräilyyn ja polkujuoksuun soveltuvia reittejä.

Kuusamon talvi tarjoaa mm. reittejä hiihdon, moottorikelkkailun ja lumikenkäilyn harrastajille. Kuusamossa on lukuisia kaupungin, seurojen ja yhdistysten ylläpitämiä tulipaikkoja, laavuja ja kotia.

Liikenneyhteydet

Lopotinkaari sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien äärellä, aivan Kuusamon linja-autoaseman vieressä. Kuusamon lentoasemalle on matkaa 6 kilometrin verran.

Oppilaitokset ja päiväkodit

Noin kahden kilometrin säteeltä löytyy Kuusamo-opiston ja Kainuun ammattiopiston Kuusamon kampuksen lisäksi Nilon ja Kirkkokedon koulut, Päiväkoti Norlandia Otso ja Kuusamon lukio.

Scroll to Top